Preturi Memorii Stick

De ce se schimba preturile memoriilor ?

Preturile memoriilor flash se modifica zilnic datorita fluctuatiei preturilor cipurilor flash NAND, cea mai importanta componenta a usb flash drive-ului.

Modificarile de preturi au loc zilnic in functie de cerere si oferta la fel ca si-n cazul petrolului, cafelei sau aurului. Exista si o bursa de memorii in Taiwan. Pe de-o parte avem cativa furnizori gigantici ca si Samsung, Intel, Hynix si Toshiba iar de cealalta parte, companii mamut ca Apple, Sony si Nokia care au capacitatea de-a influenta preturile. De exemplu, cererea de memorii flash a companiei Apple este de aproximativ 20% din productia mondiala. Daca Apple lanseaza produse noi ca Ipod si Ipad sau comenzi de 500.000 de dolari, pretul memoriilor ar putea creste serios.

Tendinta pe termen lung pentru preturile memoriei flash este de scadere dar pe perioade scurte de timp preturile pot creste puternic.

De obicei, pretul memoriei stick poate creste in trimestrul al 3-lea si al 4-lea datorita cresterii la nivel mondial a productiei telefoanelor si altor produse electronice cauzata de cresterea consumului in preajma Craciunului. Capacitati de memorie mai mari de 16 Gb tind sa fie mai volatile decat capacitati mai mici, ca cele de 2 Gb sau 4 Gb.

Articole USB Articole USB

Cand vei comanda stick-urile USB care au garantie, vei primi un cadou USB.

Cere Acum Oferta de Stick-uri Personalizate !