Nu toate căștile wireless folosesc Bluetooth. Sigur Bluetooth este principalul standard utilizat pentru conectarea căștilor dar termenul nu surprinde si progresul acestui standard. Bluetooth progresează în fiecare zi, așa că este bine să știi care sunt cele mai bune opțiuni înainte de a cumpăra căști, mai ales dacă sunt căști wireless personalizate.
Căștile wireless includ orice căști care funcționează fără un cablu care se conectează la dispozitiv. Beneficile acestor sunt multiple. Poți, de exemplu, să te conectezi cu dispozitive fara mufe pentru căști sau să le transporți mai ușor.

Căștile care folosesc Bluetooth, se conectează cu ajutorul unui cip incorporat printr-un semnal radio, universal acceptat de orice dispozitiv compatibil Bluetooth. Căștile care nu folosesc Bluetooth, se conectează fie prin infraroșu, fie prin semnale radio cu ajotorului unui adaptor în loc de cip.
Cum primesc căștile wireless semnalul audio ?
Căștile wireless funcționează folosind un transmițător care utilizează semnale infraroșu sau radio pentru a se conecta. Se folosesc receptoare încorporate pentru a citi o undă cu o singură frecvență, trimisă la sursa audio asocoiată.
Semnaul audio, numit semnal modulator este codificat în undă purtătoare de către transmițător și transportat prin aer către receptor. Aceste unde purtătoare pot în frecvențe radio sau infraroșu, de obicei în intervalul 20-20000 Hz. Căștile wireless au un receptor care citește unda purtătoare și decodifică semnaulu de modulare atunci cănd este asociat cu dispozitivul de conectare.
Dacă semnalul este digital, receptorul îl transformă în analogic. Semnalul analogic este amplificat și transmis la căști. Driverele pentru căști, care acționează ca traductoare, convertesc semanalul audio, o formă de energie electromecanică, în sunet.
Căștile wireless cu infraroșu funcționează ca o telecomandă de televizor. Infraroșu, limitat de o distanță de aproximativ 8 m, este mai rar folosit chiar dacă are o calitate mai bună decât undele radio.
Undele radio sunt mai stabile și mai puternice decât infraroșu. Sunt unde electromagnetice cu o frecvență de 30 – 30 GHz.
Achiziția unor căști wireless nu este chiar simplă. În funcție de tipul de tehnologie, de baterie, prețurile variază mult. Anularea zgomotului este o caracteristică suplimentară care duce la o creștere a prețului. Durata de viață a bateriei variază între 3 și 8 ore iar modelele cu Bluetooth 5.0 au o acoperire a semnalului mai bună.