Metode de promovare care pot oferi o excelentă comunicare cu publicul tintă, pentru a susține produsele sau servicile unei companii sunt diverse. Ele depind de obiectivele specifice ale afacerii și de caracteristicile pieței. În continuare, am să amintesc de cele mai folosite metode de promovare.
O primă metodă, este clasica publicitate. Aceasta presupune o difuzare a unui mesaj publicitar într-un mediu online sau offline ca televiziunea, radioul sau presa scrisă.

O altă metodă este cea legată de o promovare a vânzărilor prin reduceri, cupoane sau diverse stimulente pentru a încuraja achiziția de bunuri sau servicii.
Public relation, relații publice, practic presupune construirea de relații cu diverse organisme sau organizații media care pot să ofere o imagine favorabilă unei firme.
Marketingul direct reprezintă o metodă care abordează o comunicare directă cu potențialii clienți prin e-mail sau poștă.
Vânzarea personală implică întâlniri față în față sau apeluri telefonice pentru a vinde produsele sau servicile companiei.
O ultimă metodă de promovare este constituită de târgurile comerciale sau diverse evenimente, conferințe care implică expunerea produselor sau servicilor firmei.
E greu de precizat care este cea mai bună strategie de promovare. Ea depinde de obiectivele specifice, de piața țintă, de resursele disponibile. O strategie de promovare utilă, poate să fie o combinație de diferite metode de promovare.
Dar să nu uitați de beneficile utilizării articole promoționale ca metodă de promovare. În primul rând, obiectele promoționale reprezintă o metodă rentabilă de a ajunge la un public larg. Acestea pot să fie distribuite la tărguri comerciale, la diverse evenimente sau chiar prin poștă. Un mare plus al acestora este că produsele promoționale sunt adesea păstrate, mărind expunerea publicitară.
Articolele promoționale pot fi folosite și pentru a targeta anumite grupuri tintă. De exemplu, dacă vizați studenți puteți să oferiți sticle de apă, pixuri sau stick-uri de memorie personalizate.