Metode de Promovare

Metode de promovare care pot oferi o excelentă comunicare cu publicul tintă, pentru a susține produsele sau servicile unei companii sunt diverse. Ele depind de obiectivele specifice ale afacerii și de caracteristicile pieței. În continuare, am să amintesc de cele mai folosite metode de promovare.

O primă metodă, este clasica publicitate. Aceasta presupune o difuzare a unui mesaj publicitar într-un mediu online sau offline ca televiziunea, radioul sau presa scrisă.

Metode de promovare
Metode de promovare

O altă metodă este cea legată de o promovare a vânzărilor prin reduceri, cupoane sau diverse stimulente pentru a încuraja achiziția de bunuri sau servicii.

Public relation, relații publice, practic presupune construirea de relații cu diverse organisme sau organizații media care pot să ofere o imagine favorabilă unei firme.

Marketingul direct reprezintă o metodă care abordează o comunicare directă cu potențialii clienți prin e-mail sau poștă.

Vânzarea personală implică întâlniri față în față sau apeluri telefonice pentru a vinde produsele sau servicile companiei.

O ultimă metodă de promovare este constituită de târgurile comerciale sau diverse evenimente, conferințe care implică expunerea produselor sau servicilor firmei.

E greu de precizat care este cea mai bună strategie de promovare. Ea depinde de obiectivele specifice, de piața țintă, de resursele disponibile. O strategie de promovare utilă, poate să fie o combinație de diferite metode de promovare.

Dar să nu uitați de beneficile utilizării articole promoționale ca metodă de promovare. În primul rând, obiectele promoționale reprezintă o metodă rentabilă de a ajunge la un public larg. Acestea pot să fie distribuite la tărguri comerciale, la diverse evenimente sau chiar prin poștă. Un mare plus al acestora este că produsele promoționale sunt adesea păstrate, mărind expunerea publicitară.

Articolele promoționale pot fi folosite și pentru a targeta anumite grupuri tintă. De exemplu, dacă vizați studenți puteți să oferiți sticle de apă, pixuri sau stick-uri de memorie personalizate.

Memorie USB sau SSD ?

Ce alegem o memorie USB sau un SSD ? Aceste dispozitive pot stoca date foarte bine dar au câteva diferențe cheie care sunt importante.

Memorie USB

O memorie USB este un dispozitiv mic extern pe care utilizatorii îl conectează la un calculator printr-un port USB sau la dispozitive mobile care permit salvarea datelor digitale.

Punctul forte al unui stick USB este dimensiunea redusă. Îl poți purta comod într-un buzunar sau o geantă. Este rezistent. Nu are părți mobile care se pot rupe sau se pot uza ușor. Punctul vulnerabil este conectorul USB care se poate deteriora. Acesta este motivul pentru care majoritatea stick-urilor USB au un capac sau conectorul glisează pentru a ajuta la protecția acestuia.

Memorie USB Flash Drive
Memorie USB

Se poate considera un dezavantaj al memorilor USB, dimensiunea lor mică. E foarte ușor să pierzi stick-ul USB. Din această cauză este bine să criptezi datele de pe stick-ul de memorie, în cazul în care se pierde și acesta conține date confidențiale. Sigur că prețurile cresc, în funcție de capacitate, dar este cea mai accesibilă soluție portabilă de stocare date.

SSD

O unitate SSD este tot un dispozitiv de stocare care citește și scrie date pe cipuri de memorie interconectate într-o rețea. O unitate SSD nu are părți mobile care să se rotească sau să se rupă. Are doar două componente cheie, un controler flash și cipuri de memorie flash NAND.

Vom putea găsi trei tipuri de memorie într-un SSD. Primul tip de memorie include celule unice. O singura celulă are puterea de a păstra odata căte un bit de date. Acest tip de SSD este cea mai scumpă opțiune dar și cea mai rapidă și mai durabilă. Celelalte tipuri pot să păstreze 2 sau 3 biți dar au o viteză de scriere mai mică.

Alegerea unui SSD este mai costisitoare dar oferă o durabilitate și o viteză mai bună decât a unui stick USB. Dar o memorie USB oferă prețuri accesibile, o flexibiltate mai mare și opțiunea de a fi folosită ca obiect promoțional, aspect deloc neglijabil.