Despre o campanie de promovare eficientă

O campanie de promovarea eficientă este condusâ doar de un manager priceput. Orice manager de marketing care nu poate sau nu vrea sâ facă o campanie de promovare nu va conduce mult timp departamentul de marketing.

Problema nu este dacă vă place sau nu să faceți o campanie de promovare, ci motivul pentru care faceți o promoție. Acest aspect este legat puternic de convingerile dumneavoastră. Credeți cu adevărat în propia valoare ? Credeți cu adevărat în produsul sau în serviciul pe care îl oferiți ? Credeți cu adevărat că serviciul sau produsul pe care-l promovați este util oricărei persoane ?

Campanie de promovare

Dacă dumneavoastră credeți în propria valoare, de ce aveți impresia că ascunderea ei față de cei care ar avea nevoie de ea ar fi o atitudine adecvată ? Să presupunem că dețineți un tratament pentru ulcer și întălniți pe cineva care suferă și dureri din cauza acesti boli. Ați aștepta ca persoana respectivă să vă ghicească gândurile sau să ghicească faptul că aveți un produs care i-ar putea fi folositor ? Ce părere ați avea despre cineva care nu ar da o șansă unei persoane suferinde pentru că este prea timidă, pentru că se teme sau pentru că nu se coboară la nivelul promovării.

Se întâmplă ca personale care au probleme cu promovarea să nu creadă cu adevărat în produsul lor sau să nu creadă cu adevărat în propria persoană. În consecință, le vine greu să-și imagineze că alți oameni cred suficient de mult în valoarea lor, astfel încât să o poate împărtăși oricui le iese în cale și în orice mod posibil.

Dacă dumneavoastră credeți că ceea ce aveți de oferit poate ajuta cu adevărat oamenii, este de datoria dumneavoastră să aduceți acest lucru la cunoștimța cât mai multor persoane. În acest fel, nu numai că ajutați dar vă și măriți semnificativ cifra de afaceri…

Cum să Integrezi Idei de Management ?

Un manager are de jucat trei roluri importante în managementul ideilor. Primul este să creeze un mediu care să încurajeze apariția de noi idei de management . Managerii care reușesc să obțină un număr mare de de idei de la subordonați descoperă că munca lor devine mult mai puțin stresantă, deoarece unele probleme se rezolvă de la sine, iar grupele de lucru devin capabile să facă mai mult cu mai puține mijloace.

În al doilea rând, pentru ca ideile să devină o parte componentă a activității managerilor, aceștia trebuie instruiți să le gestioneze. Multe dintre abilitățile necesare – să asculte, să comunice, să instruiască și să ajute oamenii să se dezvolte – fac deja parte din gama de trăsături necesare unui manager eficient. Dar o instruire suplimentară e necesară pentru aria specifică a ideilor, de exemplu cum să gestioneze ideile proaste, cum să ajute angajații să vină cu idei mai multe și mai bune, să-ți dezvolte ideile și să descopere implicațiile acestora.

Idei de management
Idei de management

Idei de Management Sabotate

Al treilea aspect este responsabilitatea managerilor pentru gestionarea conceptelor, tot așa cum sunt responsabili pentru alte aspecte ale performanței lor. Aceasta presupune monitorizarea pe baza unor statistici, cum ar fi numărul de idei pe care fiecare manager le obține de la subordonații lui sau viteza implementări acestora.

Putem întâlni idei bune care sunt sabotate. O cauză a acestui sabotaj, poate să fie o persoană care nu se simte confortabil atunci când vine vorba de schimbări.

Este important ca managerii care iau în serios promovarea ideilor angajațiilor trebuie să-și creeze un rol în acest proces. Acest rol ar trebui să îi ajute să se informeze corect și să elimine sabotajele.

Integrarea unor idei de management în activitatea tuturor angajaților are un impac mic dacă modul în care compania nu dorește cu adevărat promovarea ideilor bune.

Managerii ar trebui să se implice personal în promovarea ideilor bune, pentru a le susține și pentru a le supraveghea implementarea.