Cum Recuperam Datele de pe un Memory Stick USB

Daca, din pacate, un memory stick USB nu mai functioneaza, nu este totul pierdut. Sunt sanse sa mai recuperam datele de pe stick-ul USB deteriorat. Cauza deteriorarii poate sa fie o problema software sau una hardware.

Problema hardware a stick-ului USB poate sa fie legata de conector, de partea de conectare a memoriei USB. Daca conectorul este rupt si nu realizeaza un contact, este dificil de reparat. Cu foarte mare grija, puteti incerca cu un mic cleste sa restabiliti contactul conectorului.

Daca o alta componeta a memory stick-ului este deteriorata, sansele de a recupera datele scad. Totul depinde de locatia avariei. Cel mai important aspect legat de sansele de recuperare date, este aspectul legat de cipului de memorie NAND. Daca cipul NAND, o mica placa neagra de siliciu, este intact, sunt sanse mari sa se recupereze datele.

Daca un memory stick USB nu se conecteaza dar nici nu pare sa aiba o deterioare fizica, este posibil sa existe obiecte straine in conector. Incearca sa cureti usor cu o scobitoare, conectorul.

Deterioarea unui memory stick USB poate sa fie extrem de neplacuta. De multe ori nu putem determina cauza defectiuni. Defectiunile pot aparea si din cauza unor probleme software. In acest caz, nu se pot deschide fisierele sau apar caractere ciudate in acestea.

Memory Stick USB Defect
Memory Stick USB Defect

Recomandari pentru utilizarea unui Memory stick USB

Pentru a evita probleme de citire a stick-urilor USB, este bine sa evitati contactul acestora cu lichidele. In cazul in care un lichid intra in interiorul memoriei USB, deconectati imediat stick-ul de la calculator. Nu conectati sau deconectati memory stick-ul cand aveti mainile ude. Nu apropiati stick-ul USB de surse de caldura sau echipamente care genereaza campuri electromagnetice puternice.

O solutie pentru preluarea datelor dintr-un memory stick care numai functioneaza dar care nu a fost avariat, este inversarea controlerului memorie USB. Apoi conectarea cu un cablu USB, dupa indepartarea condesatorilor, poate rezolva citirea fisierelor.

Exista si metode de recuperare care nu necesita un software special. Trebuie doar sa verificam daca stick-ul USB nu are probleme software. Putem realiza o scanare cu ajutorului sistemului de operare Windows – Click „Tools” din Properties. Sigur putem folosi si programe de recuperare date ca de exemplu Recuva, sau sa apelam la firme specializate pe recuperarea datelor.

Lasă un răspuns