Cum sa Criptam un Stick USB

Ne blocam telefoanele si calculatoarele dar hai sa vedem cum blocam si un stick USB. Blocarea sau criptarea unui stick USB este o modalitate simpla de a te asigura ca datele tale personale sunt protejate.

Criptarea este o metoda de restrictionare a accesului la memoria flash. Restrictionarea se poate realiza fie printr-un software fie printr-un dispozitiv hardware cu o cheie pentru deblocare.

Memory stick-urile sunt atractive pentru ca poti sa ai acces la datele tale, fara sa ai nevoie de o conexiune la Internet. Partea proasta este ca aceste stick-uri USB se pot pierde. In cazul unor date private, conventionale este importanta protejarea datelor.

Stick-urile USB cu dispozitive hardware de criptare sunt mai scumpe decat memory stick-uri normale. Se utilizeaza un cip care ofera o criptare automata. Se pot folosi dispozitive de criptare cu un cod pin pentru erori de acces. Ne face placere sa va informam ca in oferta PromotionalUSB avem un model de stick USB personalizat cu criptare la un pret atractiv.

Software de Criptare pentru Stick USB

Varianta software pentru criptare stick USB este mai ieftina decat unitatile hardware de criptare. Functioneaza la fel de bine ca si varianta hardware de criptare, cu conditia sa existe compatibilitate cu calculatorul folosit.

Criptarea hardware este mai fiabila decat criptarea software. Aceasta din urma, are avantajul ca este mai ieftina desi este predispusa la mai multe erori.

Criptare Stick USB

Exista mai multe moduri de a cripta o unitate de memory stick, dar toate se reduc la aceiasi pasi: instalarea software, activarea si blocarea acestuia cu un cod de decriptare.

In cazul sistemului de operare Windows, se poate utiliza software-ul inclus BitLocker ( pentru Windows 7,8,10 ) .

Primul pas, in cazul BitLocker, este conectarea unei memorii USB goale, fara date. Cu File Explorer, ne pozitionam pe unitatra USB. Cu un click dreapta pe unitatea USB, alegem ”Turm on BitLocker”. Se lanseaza BitLocker care ne permite sa alegem unitatea USB si o parola. Inainte de a incepe procesul de criptare, se alege modalitatea de recuperare a datelor.

Important este ca nu vom putea utiliza memory stick-ul decat pe un calculator care are instalat BitLocker.

Lasă un răspuns