Cum să Integrezi Idei de Management ?

Un manager are de jucat trei roluri importante în managementul ideilor. Primul este să creeze un mediu care să încurajeze apariția de noi idei de management . Managerii care reușesc să obțină un număr mare de de idei de la subordonați descoperă că munca lor devine mult mai puțin stresantă, deoarece unele probleme se rezolvă de la sine, iar grupele de lucru devin capabile să facă mai mult cu mai puține mijloace.

În al doilea rând, pentru ca ideile să devină o parte componentă a activității managerilor, aceștia trebuie instruiți să le gestioneze. Multe dintre abilitățile necesare – să asculte, să comunice, să instruiască și să ajute oamenii să se dezvolte – fac deja parte din gama de trăsături necesare unui manager eficient. Dar o instruire suplimentară e necesară pentru aria specifică a ideilor, de exemplu cum să gestioneze ideile proaste, cum să ajute angajații să vină cu idei mai multe și mai bune, să-ți dezvolte ideile și să descopere implicațiile acestora.

Idei de management
Idei de management

Idei de Management Sabotate

Al treilea aspect este responsabilitatea managerilor pentru gestionarea conceptelor, tot așa cum sunt responsabili pentru alte aspecte ale performanței lor. Aceasta presupune monitorizarea pe baza unor statistici, cum ar fi numărul de idei pe care fiecare manager le obține de la subordonații lui sau viteza implementări acestora.

Putem întâlni idei bune care sunt sabotate. O cauză a acestui sabotaj, poate să fie o persoană care nu se simte confortabil atunci când vine vorba de schimbări.

Este important ca managerii care iau în serios promovarea ideilor angajațiilor trebuie să-și creeze un rol în acest proces. Acest rol ar trebui să îi ajute să se informeze corect și să elimine sabotajele.

Integrarea unor idei de management în activitatea tuturor angajaților are un impac mic dacă modul în care compania nu dorește cu adevărat promovarea ideilor bune.

Managerii ar trebui să se implice personal în promovarea ideilor bune, pentru a le susține și pentru a le supraveghea implementarea.

Lasă un răspuns