Ce este Neuromarketing ?

Ce este neuromarketing ? Este știința luării decizilor și măsoară modul în care oamenii reacționează la reclame. De exemplu, în loc să vă ceară părerea legată de o geacă, experții vor afla răspunsul, urmărind reacția corpului Dvs..

Modul în care luăm deciziile de a cumpăra produse oferă firmelor o idee despre ce produse trebuie să comercializeze. Specialiștii in neuromarketing colecteaza aceste date prin diferite teste pentru o varietate de evaluări. Aceste studii de caz, evaluări vor oferi informații relevante pentru a furniza produse, servicii și reclame mai bune.

Ce fel de teste se folosesc ? Un prim test, este legat de undele radio, folosite pentru a genera imagini din creierul tău. Se măsoară cantitatea de oxigen consumată de creier. Când se răspunde pozitiv la o reclamă, creierul consumă mai mult oxigen deoarece este mai implicat.

Un al doilea test, este legat de vestitul ” detector de minciuni ”. Acestă evaluare măsoară, cât de mult transpiri. Corpul tău transpiră natural ori de căte ori ai emoții. Detectorul calculează intensitatea răspunsului emoțional, evaluând cât de mult se transpiră.

Neuromarketing
Neuromarketing

Neuromarketing – urmărirea mișcării ochilor ?

Un alt test este cel legat de urmărirea mișcării ochilor pentru a determina unde caută și pentru cât timp. Dacă găsești un anunt plictisiotor, cu siguranța, nu te vei uita prea mult la acesta. Desigur, este monitorizată si fața noastră cu cei 60 de mușchi diferiti care ne surprinde emoțiile. Urmărirea mișcărilor faciale poate determina dacă un anumit produs va atras atenția.

Un alt test este legat de analiza vocii. În cazul acestui test, nu conteză ce spui, conteazăi cum spui. Se măsoară caracteristici precum tonul și ritmul vocii. O persoană entuziasmată de un produs vorbește mai repede și mai tare.

Neuromarketing-ul preia datele din diferite teste și le foloșește pentru a înțelege consumatorii. Aproximativ 95% din decizile de cumpărare sunt determinate de partea subconștientă a creierului. Astfel, rezultatele obținute, vor ajuta firmele sa ofere produse sau servicii.

Lasă un răspuns