Noi influente pentru Memorii Flash Personalizate

Credem ca vor fi noi influente pentru memorii flash personalizate, prin vanzarea diviziei de memorii Toshiba. Memoriile flash personalizate folosesc cipuri de memorii de tip NAND produse de doar catva producatorii mondiali. In 2015, Toshiba era al doilea producator mondial de cipuri de memorie NAND, cu o cota de piata de 19% . Pe primul loc era Samsung care detinea 31%. Alti producatori sunt Western Digital cu 16%, Micron cu 15% si Intel cu 7%.

Asadar, in functie de noii proprietarii ai companiei Toshiba Memory, vom asista la noi tendinte pe piata memoriilor flash personalizate. Nu stim daca trendul crescator  al preturilor stick-urilor USB personalizate va mai fi crescator in 2017.

memorii flash personalizate

Memorii flash personalizate

Cine va cumpara divizia de memorii Toshiba, va putea influenta piata memoriilor NAND. Se pare ca exista un  consortiu condus de Western Digital care doreste achizitionarea diviziei de memorii. Este posibil ca Westen Digital sa devina noul lider mondial cu o cota de piata de aproximativ 35%. Interesant este ca si guvernul japonez, printr-un fond de investitii, doreste achizitia  copmaniei Toshiba Memory. Nu in ultimul rand, un posibil consortiu format din Foxconn, Apple, Dell, Google, Microsoft,Cisco, Amazon si Kingston, doreste sa cumpere Toshiba Memory

Fondatorul Foxconn, Terry Gou, a declarat, ca Apple este sigur in consortiul care doreste achizitia diviziei de memorii Toshiba.  Avantajul acestui mare consortiu este ca toti sunt clientii, mari utilizatorii de memorii.  Acesti a nu vor putea fi achetati detailat de organismele antitrust.  Daca acest consortiu reuseste cumpare Toshiba Memory, ce se va intampla cu piata lui  Samsung ?  Vom vedea….

Grupul japonez cere peste 18 miliarde de dolari. Pare o suma uriasa dar doar posibilile pierderi pe 2016 ale conglomeratului Toshiba se ridica la 9 miliarde de dolari. In cei peste 140 de ani de existenta Toshiba, au fost rare momente de acest fel.  Se pare ca falimentul diviziei de energie nucleara Toshiba este cauza care va duce la vanzarea Toshiba Memory.