Stick Personalizat Pret 2017


Stick personalizat pret 2017 sau de ce preturile la stick-urile personalizate vor creste in 2017

Stick personalizat pret 2017 vrea sa fie un mic articol legat de tendinta de crestere a preturilor pentru stick-urile personalizate in 2017. Aceasta tendinta este data de oferta scazuta a principalei componente a stick-urilor, memoria NAND flash.

In primul trimestru a anului 2017, s-a inregistrat o crestere importanta a pretului de 14%  pentru cipurile NAND. Aceasta tendinta va continua pe tot parcusul anului 2017, dupa o perioada lunga de scadere a acestora.

Se pare ca exista doua motive care au determinat deficitul in aprovizionarea de cipuri NAND si cresterea preturilor pentru memory stick-uri.

memory-stick-personalizat-pret

stick-personalizat-pret

 

Primul motiv – cererea – cresterea  cererii pentru cipuri flash NAND a producatorilor de tablete, smartphone-uri, camere digitale, memory stick-uri care  cauzeaza cresterea preturilor.

Al doilea motiv este aprovizionarea. In prezent exista o tranzitiei a tehnologia flash NAND dela 2D la 3D. Aceasta tranzitie a dus la o scadere a ofertei 2D NAND.

Cererea din industria electronica cipurile NAND flash la preturi mai mici dar performante mai bune, a determinat producatorii de cipuri de memorie sa se orienteze spre noii tehnologii NAND flash. Samsung, un important producator de cipuri de memorie NAND, a subliniat ca tranzitia de la tehnologia NAND 2D la tehnologia 3D, a fost unul din principalele motive pentru reducerea

capacitatii de productie. Se considera ca este greu sa se creeze modalitatii rentabile de a genera randamente suficient de mari pentru a satisface cererea de flash 3D NAND.

Beneficiile productiei 3D NAND sunt importante. Aceatsa tehnologie poate reduce costul pe gigabyte, poate imbunatati utilizarea electrica pentru a reduce consumul de energie, pentru a spori fiabilitatea si pentru a oferi performante sporite de scriere a datelor. Cu toate acestea, producatorii de NAND flash-uri sunt departe de capacitatea de a produce 3D NAND care sa satisfaca cererea mondiala.

Ca urmare, producatorii de electronice, platesc preturi in crestere producatorilor de cipuri NAND flash, din cauza lipsei cipurilor de pe piata. Aceasta situatie duce la conditii nefavorabile pe piata memoriilor. Stick-urile USB nu ofera acelasi profit ca si produsele superioare, cum ar fi smartphone-urile. Din pacate, preturile vor creste pana cand se va stabiliza piata.