Top 3 Greșeli de Marketing

Greșeli de marketing care pot să fie fatale și care pot să fie evitate…. Există încă companii care fac greșeli care pot să fie costisitoare chiar dacă marketingul a evoluat mult în ultimi ani și a dus la o creștere a investiților din partea companilor pentru crearea de strategii eficiente. Iată un top 3 de greșeli:

1. Concentare slabă pe adevărații potențiali clienti

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac companile, este ca încearcă să obțină cât mai mulți clienți fără să conștietizeze cine sunt. Sigur, că este o idee bună, de exemplu să atragi cât mai mulți vizitatori spre website-ul tău spre a deveni clienții tăi. Dar este posibil să cheltuim foarte multe resurse, încercând să creșem numărul de vizitatori fără sa obținem veniturile dorite . Este mai indicat să înțelegem cine este potențialul client și să ne concentrăm pe atragerea acestuia. Este mai bine să avem o audiență mică de vizitatori cu clienți mulți decât mulți vizitatori cu foarte puțini clienți.

Greseli de Marketing
Greseli de Marketing

Greșeli de Marketing legate de Internet

2. Folosirea unui singur canal de promovare

Una din greșelile fatale pe care le poate face o companie, este să se limiteze doar la un singur canal de promovare. De exemplu, sa amintim de cazul promovării pe Internet . Companii precum Facebook sau Google iși schimbă mereu algoritmi și pot să ne afecteze activitatea. Așa apare o problemă delicată. Dacă crești pe Google dar o schimbare legată de algoritmul acestuia iți afectează dezvoltarea, poți să pierzi mulți bani. O soluție ar fi să te promovezi si pe Facebook, să folosești mai multe canale de promovare, să nu te bazezi pe unul singur. Doar așa vei evita greșeli de marketing care pot sa fie fatale.

3. Utilizarea prea târzie a Internetului

O mare greșeală a unei companii este să aștepte prea mult până să își creeze o prezență online a business-ului. Lansarea unui website, încă de la începutul activității, este importantă pentru că o promovare online reușită poate necesita mult timp.

Lasă un răspuns