USB pentru IPAD

USB pentru IPAD ? Da, se pare ca asteptarea a luat sfarsit. Asa cum se astepta, la conferinta Apple Worldwide Developers din acest an, au fost multe anunturi interesante. Poate cel mai interesanta anunt este ca in curand, vom putea sa conectam direct stick-urile si cardurile de memorie la o tableta IPAD. Functionalitatea vine cu noul sistem de operare Apple pentru IPAD numit IPADOS 13 care include o aplicatie imbunatatita pentru fisiere. Exista o multume de caracteristici noi IPAD. Practic, Apple are nou sistem de operare pentru tablete IPADOS, diferit de IOS.

Modelul de anul trecut IPAD PRO care se dorea o reinventare a laptopului, a dezamagit prin capacitatile de stocare limitate. Apple pare ca incearca sa remedieze aceasta problema prin imbunatatirea aplicatilor USB. Ultimul model IPAD PRO are un port USB-C. Dar utilizatorii nu pot accesa usor fisiere.

Noile aplicatii imbunatatite ale noului sistem de operare Apple, permit ca o unitate de memory stick sa fie coectata direct si sa functioneaza usor.

Se pare ca in versiunea beta a versiuni IOS 13, versiune disponibila doar pentru dezvoltatori, imaginea cablului Lightning este inlocuita cu cea a unui USB-C.

USB pentru IPAD cu suport si pentru mouse

In plus, pe langa solutionarea capacitatii de stocare, se va integra functionalitatea unui mouse USB. Asadar, se pare ca urmatoarul IPAD va putea inlocui complet calculatorul. Va avea o grafica si o portabilitate mai buna decat a celui mai subtire laptop.

USB pentru IPAD
USB pentru IPAD

Daca este adevarat suportul pentru mouse si bluetooth atunci este posbil sa fie adevarat si proiectul Apple, Marzipan. Obiectivul acestui proiect este imbunatatirea legaturii dintre IOS si MacOS. Acest proiect necesita introducerea mouse-ului. Este putin probabi, ins,l sa existe o interfata completa pentru mouse. Este mai mult facilitate pentru accesul unui mouse.

Apple nu a anuntat data lansarii sistemului de operare IPADOS 13. Expertii considera ca acesta s-ar putea lansa in luna septembrie 2019.