Vom avea memorii USB 4.0 ?

Se pare ca vom avea in aproximativ 2-3 ani si memorii USB 4.0. Nu cu mult timp in urma, USB-IF ( USB Implementers Forum ) a anunta specificatiile USB4 (oficial nu exista spatiu intre USB si 4, se scrie USB4), pentru cel mai recent protocol USB.

USB 4 va mai include operatiuni pe doua benzi cu pana la 40Gbps, conectori de tip USB-C, date actualizate si protocoale de afisare care distribuie mai eficient latimea de banda, compatibilitate cu USB 2.0 si USB 3.2.

Acest nou standard va fi lansat la sfarsitul acestui an cu produse care utilizeaza aceasta tehnologie. USB 4 promite o serie de beneficii care includ viteze de transfer mai mari, o gestionare mai buna a videclipurilor si o compatibilitate optionala cu Thunderbolt 3.

Nu este nicio indoiala ca viitorul porturilor si conectorilor USB este cel de tip USB-C. Aceasta nu inseamna ca cele de tip A sau B nu sunt compatibile cu dispozitivele USB.

Vom avea 3 Viteze pentru memorii USB 4 ?

Desi poate atinge viteze de pana la 40Gbps, nu toate dispozitivele vor suporta acest standard. Se pare ca vor exista 3 viteze de 10 Gbps, de 20 Gbps si de 30 Gbps. Dispozitivele mai mici si mai putin costisitoare vor utiliza cele mai mici viteze.Sper sa avem si memorii USB 4.0 cu viteze de 30 Gbps.

Memorii USB 4.0
Memorii USB 4.0

Un mare avantaj al standardului USB 4 este posibilitatea de a ajusta dinamic resursele disponibile cand transmiteti date sau videoclipuri. Tipul USB-C a introdus capacitatea de a transmite video dar nu ofera o modalitate optimizata de a imparti resursele.

Cablurile si adaptoarele USB existente vor functiona cu USB 4 dar doar la viteza maxima normala.

S-ar putea sa dureze un doi, trei ani pana sa avem PC-uri, laptop-uri si memory stick-uri personalizate care ofere si USB 4.

Nu este deloc de neglijat costul pentru implementarea USB 4. Nu se stie inca cat ii va costa pe producatori de laptop-uri adaugarea conectivitatii USB 4. Stim doar ca se vor folosi componente mai scumpe decat pentru standardul USB 3.2. Cu siguranta, standardul va aparea intr-o prima faza pe calculatoarele premium. Se spera doar ca, in timp, costurile vor scadea rapid.

Lasă un răspuns